Montepulciano
Denne druesort er synonym med Toscana i Italien og produceres i stort omfang i regionen, Abruzzo, i det centrale Italien.
Druen deler navn med en by syd for Firenze, og er den anden mest brugte druesort i den Italienske vinproduktion.
Vin produceret på denne drue er som oftest meget kraftige og krydrede vine, der matcher godt til de fleste kødretter.
Der er altså med andre ord her tale om en helt unik rødvinsdrue, der ikke som andre druesorter, kan bruges til at producere flere typer af vin
Montepulciano som vin
Montepulciano har det hele, hvis man benytter den rigtigt. Spektret går lige fra de tynde hverdagsvine til de tætte, magtfulde vine.
Der er altid fuld farve og alkohol på vinene på druen. Druen har megen tannin og frugt. Den gør sig p.g.a. den sene modning godt i varme egne, hvor de bedste resultater opnås.
I nyere tid er Abruzzo bannerfører for druen, som bruges i Montepulciano d’Abruzzo, som til stadighed bliver bedre og bedre og sikrer druen en værdig plads.
I Marche er den hoveddrue i Rosso Piceno og Rosso Conero. I Molise er den bestanddel af alle de røde DOC vine. I Apulien er Montepulciano næsten tilladt i samtlige applikationer.