Majolini

 

Majolini-familien kan spore deres rødder tilbage det 1500 århundrede og har haft stor betydning for udvikling af den italienske vinindustri.

Siden det femtende århundrede har familien Majolini eksisteret i byen Ome. En meget smuk landsby i den nordøstlige del af Franciacorta.

Navnet refererer til en lokal drue, kaldet Majolina.

Majolini-vingårdens ejendom ligger i Morne-bakkerne i Ome kommune i Franciacorta: en særlig landsby kendt for sin karakteristiske geologi baseret på mange lag kalksten. 

Druer af Majolini Franciacorta vokser langt fra de brostensbelagte gader på et sted omgivet af skove og stier: 24 hektar spredt over mere end 24 vinmarker. Fælles for alle disse vinmarker er den kalkholdige jord. På nogle steder er overfladen ren hvid kalksten kaldet maiolica, derfor er efternavnet Maiolini tæt forbundet med dette område.

Vinhuset bruger følgende druer i deres vine: De klassiske champagnedruer Chardonnay, Pinot Noir, og den lokale Majolina.

Idéen om at lave spumante på disse kanter er ret ny, fra starten af 1960’erne og vinene er per definition lavet på champagne-metoden.

Noget af det, der gør champagnen/Franciacorta speciel, er måden man laver den på, hvor man gærer den to gange. Groft sagt, så laver den første gæring alkohol, og den anden gæring laver bobler. Anden gæring foregår i den enkelte flaske. Det vil sige, at man hælder gæret druemost på nogen flasker, lader den gære én gang til, og når du klemmer proppen af flasken, så er det boblende og lækkert. Denne metode hedder ganske enkelt “champagne-metoden”.

Dette er en familie som har produceret vin  i mange hundrede år, så det er ikke overraskende, at de har opnået et så godt ry og har været i stand til at lave nogle virkelig fantastiske vine.

Det er imidlertid i de senere år, at de virkelig er begyndt at genskabe deres navn blandt de store vinproducenter. Patriarken for den nuværende generation af Majolini-familien var katalysatoren for denne genopfindelse, da Valentino omlagde deres eksisterende vinmarker og landbrugsjord, således at virksomheden kunne tilpasse sig til moderne produktion.

Takket være Valentino Majolini’s passion blev Majolini Winery grundlagt i 1981. Det er i dag en familieejet virksomhed som ejes af Exio, Simone, Giovanni og Elena Majolini.

I dag lægger de stor vægt på fortsat forskning og udvikling af deres vine, med det overordnede mål at fortsætte med at udvikle et omdømme som innovatør, samtidig med at de forbliver tro mod deres oprindelse, som førte dem ind i branchen. Den bedste måde at gøre det på er at fortsætte med at udvikle virkelig gode vine, som folk vil elske i de kommende år.

Majolini producerer, ca. 150.000 flasker vin om året.

 

 

 

 

Vi var på besøg i butikken april 2018

 

 

 

 

 

 

 

Table Reservation