Lambrusco

Lambrusco

Lambrusco er en vin og en drue, der stammer fra Lombardiet og Emilia-Romagna. Fra de fine lyserøde bobler med en sprød, frisk frugt og blød, boblende mundfyld og harmoni, til tanniske rå vine, der er som  storskummende rødvin.

I 80’erne og start 90’erne blev de europæiske supermarkeder massivt oversvømmet med usle vine af disse tre typer. Billige, søde og dårlige vine gav Lambruscoen et dårligt ry og ikke mindst for de vinbønder, som forsøgte at holde et højt niveau. Kvalitetsbevidste forbrugere dømte derfor Lambrusco ude i mange år.

Lambrusco laves på en blå druesort af samme navn og ordet betyder ‘vild drue’, hvorfor navnet har været brugt bredt. Der findes over 50 forskellige undersorter af Lambruscodruen, og den dyrkes primært i norditalienske Emilia-Romagna. Hovedparten af Lambrusco laves på den billigere charmatmetode, hvor gæringen sker på en tank, og ikke med en anden gærring i flasken, som de kendes fra fx Champagne.

Lambrusco har den særegne egenskab, at den klassisk optræder som noget, der minder om en rødvin med bobler i. Det kan lyde specielt. Og det er det også, men når det er vellavet, giver boblerne mening og mulighed for at matche vinen til mad, du normalt vil drikke rødvin til. Lambrusco har tanniner som en rødvin, og heri ligger den store forskel. Charcutteri, pasta og pizza er oplagte til

Lambrusco, og kølige røde bobler er tilmed ekstra lækkert og forfriskende i sommervarmen eller til en let frokost. De lette mere rosafarvede typer er oftest mere velegnede til lettere retter, fisk og et glas i utide. Drik Lambrusco ung – her er friskheden intakt.

Køber du en lambrusco til 60 – 100kr, så smager lambrusco af sommer, sol og mere. Har du aldrig smagt en anstændig lambrusco, så er du gået glip af noget godt.

Besøg Varde Vinhandel´s Vinbar som er åben fredag 14.00 – 19.00 og smag vores fantastiske Gualtieri Lambrusco dell’ Emilia

Table Reservation