Garganega

Garganega er en meget produktiv grøn drue fra Veneto i det nordøstlige Itaien.

Druen er mest kendt fra hvidvinene fra Soave hvor den normalt udgør mellem 80 og 100% af vinen. Traditionelt blandes den med  Trebbiano, men i de senere år er man begyndt at blande den med Chardonnay i stedet.

Garganega giver delikate gyldne vine med jævn syre. De dufter og smager af citroner og gule blommer og har ofte noter af mandler, hø og halm.

Garganega modner sent og yder højt. Høster man til rette tid, og holder man udbytterne nede, kan man opnå rigtig god kvalitet. Sorten egner sig også til tørring, som det sker med den søde Recioto di Soave.

Genetiske analyser har overraskende vist, at den syditalienske sort Grecanico er identisk med Garganega. Små beplantninger findes også i Argentina.

Udenfor Veneto dyrkes den især i Friuli og Umbrien.

Garganega druen er den femtemest mest anvendte druesort i Italien.