Description
Majolini Franciacorta Rosé DOCG 2013
Produktionssted:
I Lombardiet ligger Majolini. Majolini-vingårdens ejendom strækker sig over Morne-bakkerne i Ome kommune – en særlig landsby for sin karakteristiske geologi baseret på mange lag kalksten. Beliggende i en beskyttet bugt ved foden af Mount Brione (800 meter), er det omgivet af bakker og privilegeret med et mikroklima unikt i Franciacorta.
Druer af Majolini Franciacorta vokser langt fra de brostensbelagte gader på et sted omgivet af skove og stier, 24 hektar spredt over mere end 24 grunde med forskellige klima og forskellige geologiske oprindelse fra hinanden. Frichetto er Pinot Noir grundstykke beliggende på højeste højde i Franciacorta, omkring 500 meter over havets overflade, i et område kaldet Ruc di Gnoc.
Fælles for alle disse vinmarker er den kalkholdige jord. På nogle steder ses stenene over jordoverfladen, det er en ren hvid kalksten, Medolo, videnskabeligt defineret kalksten maiolica, derfor er efternavnet Maiolini strengt forbundet med dette land. Kalkstenene giver mineralitet og struktur til Franciacorta vine.
Druesort:
100% Pinot Noir.
Vintype:
Franciacorta produceret efter champagnemetoden. Bouqeten er fuld udviklet. Komplet og elegant, med et strejf af jordbær, fersken og bær.en Franciacorta, når den er bedst. Den kan tåle at ligge nogle år.
Høst:
Druerne høstes sidst i august til medio september.
Fremstilling:
Når druerne bliver fuldt modne, bliver de plukket og lagt i små kasser som, derefter bliver de fjernet fra stilken, og placeres herefter i ståltanke og bliver presset forsigtigt og mellem 6 – 8 timer ved 5° C. Derefter bliver de fermenteret ved en kontrolleret temperatur ved 16-18° C. Lagringen foregår i 24 måneder på flaske.
Produktionstørrelse:
–
Alkoholprocent:
12,5%
Hvad passer vinen til?:
Vinen passer som apéritif og til velkomst, også fremragende til fisk, skaldyr, lyst kød samt lette retter.
Serveringstemperatur:
Bør serveres ved ca. 8° – 10°
Reviews
There are no reviews yet.