Description
Majolini Franciacorta Pas Dosé DOCG
Produktionssted:
I Lombardiet ligger Majolini. Majolini-vingårdens ejendom strækker sig over Morne-bakkerne i Ome kommune – en særlig landsby for sin karakteristiske geologi baseret på mange lag kalksten. Beliggende i en beskyttet bugt ved foden af Mount Brione (800 meter), er det omgivet af bakker og privilegeret med et mikroklima unikt i Franciacorta.
Druer af Majolini Franciacorta vokser langt fra de brostensbelagte gader på et sted omgivet af skove og stier, 24 hektar spredt over mere end 24 grunde med forskellige klima og forskellige geologiske oprindelse fra hinanden. Frichetto er Pinot Noir grundstykke beliggende på højeste højde i Franciacorta, omkring 500 meter over havets overflade, i et område kaldet Ruc di Gnoc.
Fælles for alle disse vinmarker er den kalkholdige jord. På nogle steder ses stenene over jordoverfladen, det er en ren hvid kalksten, Medolo, videnskabeligt defineret kalksten maiolica, derfor er efternavnet Maiolini strengt forbundet med dette land. Kalkstenene giver mineralitet og struktur til Franciacorta vine.
Druesort:
100% Chardonnay.
Vintype:
Franciacorta produceret efter champagnemetoden. Bouqeten er delikat med et strejf af blomster og honning. Delikat smag, fyldig og overbevisende.
Høst:
Druerne høstes sidst i august til medio september.
Fremstilling:
Når druerne bliver fuldt modne, vælges druerne ekstremt hurtigt, presses forsigtigt og holdes ved 8-10 ° C i én dag og derefter ved 16-18° C i ståltanke. Efter tilsætning af gær, lagres vinen mindst 36 måneder i flasken.
Produktionstørrelse:
–
Alkoholprocent:
12,5%
Hvad passer vinen til?:
Vinen passer som apéritif og til velkomst, også fremragende til fisk, skaldyr, lyst kød samt lette retter.
Serveringstemperatur:
Bør serveres ved ca. 8° – 10°
Reviews
There are no reviews yet.