Majolini Franciacorta “Electo” DOCG

DKK229.00

Beskrivelse

Majolini Franciacorta “Electo” DOCG

Produktionssted:

I Lombardiet ligger Majolini. Majolini-vingårdens ejendom strækker sig over Morne-bakkerne i Ome kommune – en særlig landsby for sin karakteristiske geologi baseret på mange lag kalksten. Beliggende i en beskyttet bugt ved foden af ​​Mount Brione (800 meter), er det omgivet af bakker og privilegeret med et mikroklima unikt i Franciacorta.

Druer af Majolini Franciacorta vokser langt fra de brostensbelagte gader på et sted omgivet af skove og stier, 24 hektar spredt over mere end 24 grunde med forskellige klima og forskellige geologiske oprindelse fra hinanden. Frichetto er Pinot Noir grundstykke beliggende på højeste højde i Franciacorta, omkring 500 meter over havets overflade, i et område kaldet Ruc di Gnoc.

Fælles for alle disse vinmarker er den kalkholdige jord. På nogle steder ses stenene over jordoverfladen, det er en ren hvid kalksten, Medolo, videnskabeligt defineret kalksten maiolica, derfor er efternavnet Maiolini strengt forbundet med dette land. Kalkstenene giver mineralitet og struktur til Franciacorta vine.

Druesort:

80% Chardonnay og 20% Pinot Noir.

Vintype:

Franciacorta produceret efter champagnemetoden. Bouqeten er fuld udviklet. Delikat smag, fyldig og overbevisende – en Franciacorta, når den er bedst. Kan tåle at ligge nogle år.

Høst:

Druerne høstes sidst i august til medio september.

Fremstilling:
Når druerne bliver fuldt modne, vælges druerne ekstremt hurtigt, presses forsigtigt og holdes ved 8-10 ° C i én dag og derefter ved 16-18° C i ståltanke. Efter tilsætning af gær, lagres vinen mindst 60 måneder i flasken.

Produktionstørrelse:


Alkoholprocent:

12,5%

Hvad passer vinen til?:

Vinen passer som apéritif og til velkomst, også fremragende til fisk, skaldyr, lyst kød samt lette retter.

Serveringstemperatur:

Bør serveres ved ca. 8° – 10°

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Majolini Franciacorta “Electo” DOCG”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.