Description
Majolini Franciacorta Brut DOCG
Produktionssted:
I Lombardiet ligger Majolini. Majolini-vingårdens ejendom strækker sig over Morne-bakkerne i Ome kommune – en særlig landsby for sin karakteristiske geologi baseret på mange lag kalksten. Beliggende i en beskyttet bugt ved foden af Mount Brione (800 meter), er det omgivet af bakker og privilegeret med et mikroklima unikt i Franciacorta.
Druer af Majolini Franciacorta vokser langt fra de brostensbelagte gader på et sted omgivet af skove og stier, 24 hektar spredt over mere end 24 grunde med forskellige klima og forskellige geologiske oprindelse fra hinanden. Frichetto er Pinot Noir grundstykke beliggende på højeste højde i Franciacorta, omkring 500 meter over havets overflade, i et område kaldet Ruc di Gnoc.
Fælles for alle disse vinmarker er den kalkholdige jord. På nogle steder ses stenene over jordoverfladen, det er en ren hvid kalksten, Medolo, videnskabeligt defineret kalksten maiolica, derfor er efternavnet Maiolini strengt forbundet med dette land. Kalkstenene giver mineralitet og struktur til Franciacorta vine.
Druesort:
90% Chardonnay og 10% Pinot Noir.
Vintype:
Franciacorta produceret efter champagnemetoden. Bouqeten er delikat med en let og behagelig antydning af vanille. Smagen er komplet, fuld, charmerende og vedholdende.
Høst:
Druerne høstes sidst i august til medio september.
Fremstilling:
Når de bliver fuldt modne, vælges druerne ekstremt hurtigt, presses forsigtigt og fermenteres i ståltanke ved en reguleret temperatur på ca. 18 ° C. Efter presningen, bliver noget af Chardonnay gæret og raffineret i små træfade. Efter tilsætning af gær, lagres vinen mindst 30 måneder i flasken.
Produktionstørrelse:
–
Alkoholprocent:
12,0%
Hvad passer vinen til?:
Vinen passer som apéritif og til velkomst, også fremragende til fisk og skaldyr samt lette pastaretter.
Serveringstemperatur:
Bør serveres ved ca. 8° – 10°
Reviews
There are no reviews yet.