Description
Produktionssted:
I Lombardiet ligger Majolini. Majolini-vingårdens ejendom strækker sig over Morne-bakkerne i Ome kommune – en særlig landsby for sin karakteristiske geologi baseret på mange lag kalksten. Beliggende i en beskyttet bugt ved foden af Mount Brione (800 meter), er det omgivet af bakker og privilegeret med et mikroklima unikt i Franciacorta.
Druer af Majolini Franciacorta vokser langt fra de brostensbelagte gader på et sted omgivet af skove og stier, 24 hektar spredt over mere end 24 grunde med forskellige klima og forskellige geologiske oprindelse fra hinanden. Frichetto er Pinot Noir grundstykke beliggende på højeste højde i Franciacorta, omkring 500 meter over havets overflade, i et område kaldet Ruc di Gnoc.
Fælles for alle disse vinmarker er den kalkholdige jord. På nogle steder ses stenene over jordoverfladen, det er en ren hvid kalksten, Medolo, videnskabeligt defineret kalksten maiolica, derfor er efternavnet Maiolini strengt forbundet med dette land. Kalkstenene giver mineralitet og struktur til Franciacorta vine.
Druesort:
100% Pinot Noir.
Vintype:
Franciacorta produceret efter champagnemetoden. Bouqeten er kompleks med hints af tørret frugt, hø og honning. Delikat smag, fyldig og overbevisende – Pinot Noir, når den er bedst.
Høst:
Druerne høstes sidst i august til medio september.
Fremstilling:
Druer opsamles i små kasser, med ikke er mere end 18 kg druer hver kasse. Druerne er fjernet fra deres stilke, og derefter placeres de i tanke til kold maceration i én dag ved 5 ° C. Derefter presses druer forsigtigt og fermenteres i ståltanke ved en reguleret temperatur på 16-18 ° C.
Vinen gærer i flasken i mindst 24 måneder.
Produktionstørrelse:
–
Alkoholprocent:
12,5%
Hvad passer vinen til?:
Vinen passer som apéritif og til velkomst, også fremragende til fisk, skaldyr, lyst kød samt lette retter.
Serveringstemperatur:
Bør serveres ved ca. 8° – 10°
Reviews
There are no reviews yet.