Description
Produktionssted:
Vinmarkerne til vingården CAMPOREALE ligger i de bedste vinområder i Valpolicella. På disse vinmarker vokser der hvert år de bedste klaser af Corvina, Corvinone og Rondinella, der bruges til fremstilling af de prestigefyldte klassiske vine fra Valpolicella.
Druesort:
Ripassoen fra Campo Reale er fremstillet på druerne Corvina 50%, Corvinone 30% og Rondinella 20%.
Vintype:
Vinen har en god krop. Farven er mørk rubinrød. Den har en elegant duft af moden frugt og krydderier, og med et strejf af vanilje. Smagen er varm og omfavnende.
Høst:
Druerne er håndhøstede i første halvdel af oktober, og vinen har gæret under en temp. på 28 grader. Efter den traditionelle fermeteringsproces hvor vinen hældes over skallerne af den nyligt aftappede Amarone, og gærer i mindst 10 dage, får vinen dens karakter smag og krop efter Amaronen.
Fremstilling og lagring:
Herefter skal vinen lagres i 16 mdr. på egetræsfade og 6 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Produktionstørrelse:
Årsproduktionen er i dag på ca 75.000 flasker vin ialt om året, fordelt på 8 forskellige vine.
Alkoholprocent:
14,0%
Hvad passer vinen til?:
Ripassoen er kraftig, harmonisk med god frugt, og velegnet til kraftige kød og pastaretter.
Serveringstemperatur:
Ca. 18° – åbnes 1 time før servering.
Drikkeklar/opbevaring:
Vinen er drikkeklar, men kan gemmes i adskillige år.
Reviews
There are no reviews yet.