Description
Produktionssted:
Vingården Campo Reale er beliggende i byen Arbizzano di Negrar i Valpolicella Classico området, øst for Gardasøen, i regionen Veneto.
Familien Lavarini har lavet vin gennem tre generationer i området.
Druesort:
Campo Reale Resioto er fremstillet på druerne Corvina 60%, Corvinone 20% og Rondinella 20%, fra 35 år gamle vinstokke.
Vintype:
Sød og ekstraordinær koncentreret vin. Farven er meget intens lillarød.
Elegant duft af modne frugter og marmelade, sød mod ganen, kendetegnet ved at være tyktflydende, cremet og fløjlsagtig.
Høst:
Druerne selekteres og håndhøstes i slutningen af september.
Fremstilling og lagring:
Recioto bliver produceret med de samme druesorter som Amaronen og med den samme tørring af druerne, men den er kendetegnet ved, at fermenteringsprocessen afbrydes, før alt sukkeret er blevet omdannet til alkohol, således at der opnås en vin med et højt sukkerindhold.
Som resultat skabes en vin, der er rig på syre såvel som restsukker (op til 250 g/l). Efter gæring lagres Reciotoen typisk på franske egetræsfade (Barriques) 10 måneder. Den samlede produktion udgør kun ca. 2 % af Amaroneproduktionen
Produktionstørrelse:
Årsproduktionen er i dag på ca 75.000 flasker vin ialt om året, fordelt på 8 forskellige vine.
Alkoholprocent:
13,5%
Hvad passer vinen til?:
Passitovinen er kraftig gylden, med moden sød frugtrig smag. Velegnet til frugtdesserter, samt oste, eller som velkomstdrink.
Serveringstemperatur:
Ca. 16° – åbnes 1 time før servering.
Drikkeklar/opbevaring:
Vinen er drikkeklar nu, men kan gemmes i op til 4 år fra høsten.
Reviews
There are no reviews yet.