Campo Reale Amarone della Valpolicella Riserva DOCG (2013)

DKK320.00

Amaronen fra Campo Reale er en klassisk Amarone. Vinmarkerne til vingården CAMPOREALE ligger i de bedste vinområder i Valpolicella. På disse vinmarker vokser der hvert år de bedste klaser af Corvina, Corvinone og Rondinella, der bruges til fremstilling af de prestigefyldte klassiske vine fra Valpolicella, herunder: Amarone della Valpolicella Classico

Beskrivelse

Campo Reale Amarone della Valpolicella Riserva DOCG (2013)

Druesort:

Amaronen fra Campo Reale er fremstillet på druerne Corvina 60%, Corvinone 20% og Rondinella 20%, fra 35 år gamle vinstokke.

Amarone er en tør rødvin, der fremstilles i Valpolicella. Der fremstilles også en sød udgave som kaldes Recioto della Valpolicella.

Begge vintyper kaldes for passito, der hentyder til at de er fremstillet af tørrede druer. Recioto er en sød vin, mens Amarone er dens tørre modstykke. Amaro betyder bitter og henviser til, at Amarone er en bitter (tør) udgave af den oprindeligt søde vin. Fremgangsmåden er den samme for begge vintyper: Man tager de bedste druer og lægger dem til tørre, hvilket på italiensk kaldes for appassimento og deraf det afledte passito. Druerne tørres på måtter eller i kasser og ligger til begyndelsen af det efterfølgende år. Processen bevirker, at en stor del af druernes væskeindhold ca, 40% fordamper  og den tilbageværende ekstrakt bliver mere intens og mindre syreholdig. Den efterfølgende gæring afgør, om der kommer en tør eller en sød vin ud. Stoppes gæringen før alt sukkeret er omdannet, vil vinen indeholde restsukker som gør den sød og vi har en Recioto. For Amarone må der maksimalt være 0,4% restsukker, hvilket definerer skellet mellem den tørre og den søde variant. Vinen skal minimum indeholde 14% alkohol, men ofte nærmer den sig 17%.

Vintype:

Vinen er en helt unik Amarone Reserva, en kraftig blød Amarone med unik elegance og balance.  Farven er rubinrød. Duften er varm og kompleks en vin med noter eg, tørret frugt, rosin og nogle kan ane en strejf af vanilje.

Det er en vin med stor dybde og blødhed.

Alkoholprocent:

16,5%

Hvad passer vinen til?:

Vinen er velegnet til de fleste kraftige kødretter og oste. Den perfekte vin til en traditionel juleaftensmenü.

Serveringstemperatur:

Ca.  16-18° – åbnes 3 timer før servering.

Drikkeklar/opbevaring:

Vinen er drikkeklar, men kan gemmes……

 

Produktionssted:

Vingården Campo Reale er beliggende i byen Arbizzano di Negrar i Valpolicella Classico området, øst for Gardasøen, i regionen Veneto.

Familien Lavarini har lavet vin gennem tre generationer i området. I 2003 besluttede Mario Lavarini at starte et nyt vinfirma, Azienda Agricola Campo Reale, sammen med sine sønner Luca og Marco. Målet var at producere vine af højeste kvalitet.
For at gøre dette måtte Mario og hans to sønner foretage store investeringer, nye rustfrie ståltanke med temperaturkontrol, et helt nyt topmoderne aftapningsanlæg, samt anlæg til overvågning og klimakontrol, af druer til Amarone, Recioto og Passito vine.

Kvaliteten fra Campo Reale er allerede i top, og Campo Reale “banker på” blandt sværvægterne i området, så man kan absolut betragte historien om Campo Reale som ikke mindre end en succeshistorie i den italienske vinverden.

Høst:
Druerne placeres i små kasser og tørres i 3-4 mdr.

Fremstilling og lagring:

De bedste klaser udvalgt direkte i de bakkede marken med CORVINA, CORVINONE og RONDINELLA bliver lagt i små kasser og tørret i 3-4 måneder.

I løbet af denne lange hvileperiode mister druerne cirka 40 % af deres oprindelige vægt med en der af følgende stigning af sukkerholdet.

Efter fermenteringen, der foregår ved kontrolleret temperatur og varer cirka 1 måned, modnes vinen på små egetræsfade i 30 måneder og 10 mdr. på flaske inden frigivelse til salg

Farven er dyb rød med granatfarvede nuancer.
Duften er varm og utrolig kompleks med den typiske aroma af Valpolicella, hvor kirsebær, tørret frugt, marmelade og krydderier er fremherskende.
Det er en kraftig, men samtidig blød vin med en stor struktur.

Amarone, der resultatet af en lang proces, er en meget struktureret vin med en unik balance og elegance.”

Produktionstørrelse:

Årsproduktionen er i dag på ca 75.000 flasker vin ialt om året, fordelt på 8 forskellige vine.

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Campo Reale Amarone della Valpolicella Riserva DOCG (2013)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.