Campo Reale Amarone della Valpolicella Classico

DKK220.00

Amaronen fra Campo Reale er en klassisk Amarone. Vinmarkerne til vingården CAMPOREALE ligger i de bedste vinområder i Valpolicella. På disse vinmarker vokser der hvert år de bedste klaser af Corvina, Corvinone og Rondinella, der bruges til fremstilling af de prestigefyldte klassiske vine fra Valpolicella, herunder: Amarone della Valpolicella Classico

Beskrivelse

Campo Reale Amarone della Valpolicella Classico

Druesort:

Amaronen fra Campo Reale er fremstillet på druerne Corvina 60%, Corvinone 20% og Rondinella 20%, fra 35 år gamle vinstokke.

Amarone er en tør rødvin, der fremstilles i Valpolicella. Der fremstilles også en sød udgave som kaldes Recioto della Valpolicella.

Begge vintyper kaldes for passito, der hentyder til at de er fremstillet af tørrede druer. Recioto er en sød vin, mens Amarone er dens tørre modstykke. Amaro betyder bitter og henviser til, at Amarone er en bitter (tør) udgave af den oprindeligt søde vin. Fremgangsmåden er den samme for begge vintyper: Man tager de bedste druer og lægger dem til tørre, hvilket på italiensk kaldes for appassimento og deraf det afledte passito. Druerne tørres på måtter eller i kasser og ligger til begyndelsen af det efterfølgende år. Processen bevirker, at en stor del af druernes væskeindhold ca, 40% fordamper  og den tilbageværende ekstrakt bliver mere intens og mindre syreholdig. Den efterfølgende gæring afgør, om der kommer en tør eller en sød vin ud. Stoppes gæringen før alt sukkeret er omdannet, vil vinen indeholde restsukker som gør den sød og vi har en Recioto. For Amarone må der maksimalt være 0,4% restsukker, hvilket definerer skellet mellem den tørre og den søde variant. Vinen skal minimum indeholde 14% alkohol, men ofte nærmer den sig 17%.

Vintype:

Vinen er en klassisk Amarone, en vin med unik elegance og balance.  Farven er rubinrød. Duften er varm og kompleks med aromaer af Valpolicella, kirsebær, tørret frugt og krydderier. Det er en vin med dybde og blødhed.

Alkoholprocent:

16,0%

Hvad passer vinen til?:

Vinen er velegnet til de fleste kraftige kødretter og oste.

Serveringstemperatur:

Ca.  16-18° – åbnes 3 timer før servering.

Drikkeklar/opbevaring:

Vinen er drikkeklar, men kan gemmes……

 

Produktionssted:

Vinmarkerne til vingården CAMPOREALE ligger i de bedste vinområder i Valpolicella. På disse vinmarker vokser der hvert år de bedste klaser af Corvina, Corvinone og Rondinella, der bruges til fremstilling af de prestigefyldte klassiske vine fra Valpolicella, herunder: Amarone della Valpolicella Classico

Høst:
Druerne placeres i små kasser og tørres i 3-4 mdr.

Fremstilling og lagring:

I denne proces taber druerne ca. 40 % af deres vægt. Som efterlader en koncentreret substans.

Efter fermenteringen i kontrolleret temperatur, modnes vinen i små egetræstønder i 26 mdr.

Produktionstørrelse:

Årsproduktionen er i dag på ca 75.000 flasker vin ialt om året, fordelt på 8 forskellige vine.

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Campo Reale Amarone della Valpolicella Classico”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.